Ukažme koule!

Háchovi nechali ultimatum hodinové. Nám, Polsku a Maďarsku přibalila dobrotivá EU k ultimatu celých 24 hodin.

O co jde? Že začalo pěkně přituhovat. Přestože kalendářně píšeme červen. Do 24 hodin musíme začít nabírat vetřelce pardon, taking a refugees, jinak...[*]

Nevím, zda si uvědomujete, o co se přesně jedná: o 160 000 uprchlíků z Itálie a Řecka z roku 2015. Za dobu těch dvou let můžeme pomalu denně vidět, kam tento akt solidarity dovedl západní Evropu.

Ty, jež nevyhoví azylovému řízení, nejsou evropské státy schopny účinně vracet zpátky. (V Calais to opět žije. [**]) Z těch, kteří tímto řízením projdou, se integroval směšný zlomek, dalo by se to opsat eufemistickým "množství menší nežli malé", sotva dostačující k zavření úst remcalům jako jsem já.

A zatím po celou tu dobu -ovšem již za minimální pozornosti médií- "přitékají" další a další tisíce....
Kde je záruka, že "solidární akt" nebude v budoucnu "vyfutrován" upgrade povinností přijímat desetinásobek této původní kvóty - pro změnu pro každý kalendářní rok? [***] Nedělejme si iluze. Jedná se o pověstné dva prstíčky Jezinek a my znalí pohádek víme, čemu byl následně Smolíček vystaven. (Tam to nakonec dopadlo dobře, ale jenom proto, že šlo o pohádku.)

Je věru žertovné, kterak býkovcem od EU mají dostat státy tři, ačkoli konkrétně tyto kvóty neplní států vícero (pokud se nepletu, splněno mají zatím jen Island a Finsko). Patrně luxus rovného práva, což je prý základ demokracie, zde ovšem je na místě "přívlastkové označení" selektivní demokracie (též známé jako dvojí metr)... 

A co s těmi státy, které za cenu porušení dublinských dohod dopustily, že do oblasti schengenského prostoru defacto ilegálně vkročily tisíce "mladíků" leckdy s falešnou identitou? Těm se patrně namísto postihu budou vystavovat mírové plakety. 

Ale zpět k ultimatu. Pokud jde o Polsko a Maďarsko, nemám vcelku strach. Svou dosavadní celostní politikou jasně ukazují, po jaké linii je vedena. Starosti mi působí naše věrchuška. Proto mne napadlo, že by stálo za to naši vládu v jejím konání podpořit. Povzbudit je. Nebo jí také naznačit, že její selhání bychom velmi, ale opravdu velmi nelibě nesli, pokud by se třeba chtěli rozmyslet nějak jinak. 

Myslím, že celorepublikovou generální stávkou by odpadla nutnost jezdit do Prahy na Václavák. A přitom projevit své odhodlání semknout se a uchovat si své hodnoty (tedy to, po čem Brusel celou dobu tak úpěnlivě volá) bychom přesto daly zřetelně najevo.

Co myslíte? Jsme schopni se na takové akci domluvit a urychleně ji zorganizovat?

 

*http://metro.co.uk/2017/06/13/eu-warns-poland-that-it-has-24-hours-to-start-taking-in-refugees-under-migrant-sharing-plan-6706291/

**http://www.dailymail.co.uk/news/article-4599108/Armed-migrants-set-burning-road-blocks-Calais.html?ito=social-twitter_dailymailUK

***http://popovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=608692 (překlad článku)

S pozdravem "Bleskově pryč z EU" končím svůj příspěvek.

Autor: Karel Babica | středa 14.6.2017 17:45 | karma článku: 38,95 | přečteno: 1398x
  • Další články autora

Karel Babica

Blog vánoční

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,58

Karel Babica

Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

22.10.2023 v 16:30 | Karma: 29,10