Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dnes ještě zapadá slunce nad Británií

Ty, jež se zalekli nadpisu, musím uklidnit. Nehodlám užíti na blogu řeč vázanou. Jen chci naznačit, že (podobně jako v případě Atlantidy) jsme patrně svědky rozkladu a zániku hrdého Albionu.

A taky zde nevystoupí tyranský vladař s dlouhým monologem před smrtí. Zato připomenu pár událostí, které dávají dohromady tristní obraz. 

Začněme odpornou ideozločinkou, jejíž jméno (jakožto nepodstatné) není pro jistotu vůbec uvedeno. Tato dáma se zachovala jako bdělý občan a naprášila nepřístojnosti prováděné v parku (navzdory jasně daným pravidlům) britskému policistovi. (Prostě se modlili muslimové v místě, kde jsou jakékoliv veřejné modlitby zakázány.) Ten odmítl zabývat se takovou lapálií jakou je porušování zákona, nicméně to mělo dohru, neboť pro ženu si policie přišla k ní domů a odvlekla ji jakožto nebezpečnou ideozločinku v poutech [1]. Jako polehčující okolnost tam vidím, že k ní nevtrhli krátce nad ránem a nebylo použito speciálních ozbrojených složek a donucovacích prostředků (jak tomu bývá v případech jiných ideozločinců [2]).

Pěkně v tichosti rovněž proběhlo zatčení a okamžité poslání do vězení britského disidenta Tommyho Robinsona. Ačkoliv v Británii bylo uvaleno na tento případ novinářské embargo, přesto se sešlo v Londýně několik tisíc lidí a na internetu několik set tisíc podpisů pod peticí za jeho propuštění. Hrozí u něj totiž, že ač rozsudek zní na pouhých 13 měsíců, může se jednat o soudcem bianko podepsaný trest smrti [3]. Jako v případě Kevina [4], nad kterým se v tichosti zavřela voda. Erár sice prohlásil, že to bylo normální, ale ti, co důvodně nevěří pravdomluvnosti establishmentu, mají za to, že ve vězení došlo k jeho umlácení muslimy.
A nevěřte zcela ani našim médiím, protože např. Česká televize už vypustila hoax o jeho propuštění (patrně proto, aby už nepřibývaly podpisy pod peticí za jeho propuštění) [5].

Že skutečně není vše v pořádku, potvrzují (namátkou) další případy: 

V obohaceném anglickém městě Nottingham napadla tlupa asi 10 mladic 18letou egyptskou studentku. Mlátily ji tak, ze skončila v kómatu. Vše si ještě nahrávaly na mobil. Nakonec studentka zemřela. Dle matky té studentky ty samé útočnice její dceru napadly už před půl rokem. Nahlásila to na policii, ale ta nic neudělala.
Britská média sveřepě mlčí o tom, kdo byly ty útočnice.Prostě jde o nějaké obecné Britky, jedna 17letá je prý už zatčena. (Podařilo se dohledat, že matka v jedněch arabských novinách popisovala útok takto:10 černošek či Afričanek roztrhaly moji dceru na kousky, na veřejnosti - a nikdo nic neudělal.) [6]

Nebo u nás trochu více známý případ Čecha umláceného aniž by si pachatel šel za svůj čin sednout [7].

Toto vše je podle mne poněkud zvláštní způsob uplatňování práva. Dalo by se říci, že si asi věci nechali přerůst přes hlavu. Jenže s tím jsou v ostrém rozporu zase tyto příhody:

Na jakémsi veřejném shromáždění v Londýně měl vystoupit proti-imigrantský aktivista z Rakouska. Přijel tam se svojí americkou partnerkou, která dělá (proti-multikulturní) videjka na youtube.
Británie, která normálně nedokáže zabránit vstupu imigrantům nebo následně deportovat odsouzeného válečného zločince, jim ale nepovolila opustit letiště a museli šupajdit zpátky [8]. 

Do Anglie se chystala i známá kanadská proti-imigrační aktivistka. V Calais ji Britové přes noc zadrželi a řekli, že ji do země nevpustí "kvůli rasismu". Ideozločinka byla předtím v Jižní Africe, kde natáčela dokument o genocidě bělošských farmářů [9]. 

Nevpustili si tam ani známého polského novináře. Píše sloupky do konzervativniho týdeníku a plánoval rozhovor s proti-imigračním aktivistou Tommy Robinsonem (o kterém zde již zmínka byla). Měl také udělat několik přednášek. To pohněvalo poslance Rupa Huqa za soc-dem (etnického Bangladéšana) a ten se postaral, aby Polákovi nedovolili vstup.
Ať žije právo volného pohybu pro občany EU [10].

A to se raději ani nezmiňuji o šmírování a mazání závadných příspěvků na internetu. To vše zatěžuje a vyčerpává složky bdící nad dodržováním práva a zákonů tak, že nestíhají dohlížet na 23 000 potencionálně nebezpečných islámských radikálů. A za méně závažné zločiny politici navrhují začít muslimy z vězení propouštět [11].

Co myslíte? Jde o přerůstání věcí přes hlavu, nebo o selektivní přístup státu k hlídání a sledování kriminality? Vychází mi z toho, že tím nejnebezpečnějším pro tamní společnost je ideozločin bílého muže. Hned poté si stojí rouhání se islámu. Vše ostatní není z pohledu bezpečnostních složek a justice hodné přílišného zřetele. Prostě občané, zvykejte si! A nenoste s sebou na ulici ani šroubovák (stejně by vám proti nelegálně drženým zbraním nebyl nic platný).

Proč vlastně píšu o Británii a přirovnávám ji k Atlantidě? Protože jisté signály o tom, že dochází k "britanizaci", vnímám i v naší zemi. A pokud necháme tyto procesy zajít tak daleko i zde, myslím, že pak ani nám nebude pomoci. 

[1] Vadi-ti-islamska-modlitba-v-parku-Pujdes-sedet[2] Slovensko-niceni-koran-vyhrozovani-muslimove[3] Dva-tisice-lidi-pozaduje-propusteni-tommyho-robinsona[4] Brita-nasli-ve-vezeni-mrtveho[5] Ceska-televize-vypustila-do-sveta-hoax[6] Egyptian-student-between-life-and-death-after-assault[7] Britanie-zprosteni-obvineni[8] Martin-sellner-arrested-at-heathrow-airport[9] Lauren-southern-banned-uk-terror[10] Polish-journalist-kept-out-of-the-uk[11] Celkovy-pocet-islamskych-radikalu-v-britanii-je-neuveritelny

Doplnění 14.6.2018 8:40
Rozhodnutí přesunout Tommyho Robinsona z poměrně bezpečného vězení do velmi nebezpečného vězení v Midlands (většinově muslimského) pochází z britského ministerstva vnitra. Dá se říci, že tímto se snaží jej nepřímo odsoudit k trestu smrti za zločin říkat pravdu a varovat národ před islámskou hrozbou.
https://voiceofeurope.com/2018/06/uk-home-office-moves-tommy-robinson-to-a-highly-dangerous-prison/  

Autor: Karel Babica | pátek 1.6.2018 12:10 | karma článku: 38,96 | přečteno: 1548x
  • Další články autora

Karel Babica

Jsem zahradní plot a kuchyňský mixer současně

Nebo také zahradní mixer a kuchyňský plot. Navíc nebinární a samozřejmě současně. Ono to vlastně záleží hlavně na tom, jak se právě vyspím...

23.4.2024 v 0:07 | Karma: 12,34 | Přečteno: 157x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Českého premiéra inspiroval Jára Cimrman

Konkrétně jeho slavná frustrační kompozice. Premiér včera ve svém projevu pracoval s prvkem očekávání a naděje. Kdy přijde na řadu prvek zklamání? A propaganda -nahrazující zpravodajství- již nectí polední přestávky ba ani svátky.

27.12.2023 v 20:45 | Karma: 33,68 | Přečteno: 850x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Blog vánoční

Chci alespoň o Vánocích přestat tepat do nešvarů, se kterými se střetávám a napsat oddychový blog, ve kterém bych se vám více otevřel. Rovněž zde mám slib či dluh vůči jednomu zdejšímu blogeru a kdy jindy se mají sliby plnit...

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84 | Přečteno: 396x | Diskuse| Ostatní

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

Tak náš nejskvělejší premiér, sluníčko naše jasné, prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. přestal s vysíláním signálů a rovnou se ostře a úderně rozepsal na adresu českého póvlu.

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,58 | Přečteno: 1794x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Tuto okřídlenou filmovou hlášku z nadpisu bude dnes asi záhodno přeformulovat na: Kde udělali soudruzi z Německa chybu? Ale jinak na její závažnosti čas zdá se nikterak neubral.

22.10.2023 v 16:30 | Karma: 29,10 | Přečteno: 831x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1254x
Jsem obyčejný chlap. Milovník zvířat i dobrého jídla. Občas zůstávám v údivu nad tím, co přináší život, občas mne náš svět vytáčí. Tak bych se rád podělil.

Seznam rubrik