Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Má pravdu ten chlapec

Tak náš nejskvělejší premiér, sluníčko naše jasné, prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. přestal s vysíláním signálů a rovnou se ostře a úderně rozepsal na adresu českého póvlu.

Konkrétně si dovolím citovat:

 „Žijeme v jedné z nejbezpečnějších zemí světa. Prakticky neznáme nezaměstnanost. Patříme k nejrozvinutějším státům na naší planetě, ekonomicky a vlastně z jakéhokoliv hlediska. Kvalita našich veřejných služeb je vysoká, a to i ve srovnání s bohatšími zeměmi..."a na svém účtu sociální sítě X dále pokračuje:
„Skepsí, naštváním a škarohlídstvím se ještě nikdy žádný problém nevyřešil.“
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/fiala-blba-nalada-petr-pavel-havel-nastvani-socialni-site-cesko.A231210_204251_domaci_maku

     A mi došla hloubka jeho myšlenek. Skutečně, ještě relativně nedávno - tuším někdy kolem roku 1315 - zasáhl naše země takový hladomor, že současná inflace a zdražování jsou proti tomu úplný prd. Nebo se přidržme současnosti (abych poskytl dobrý příklad i těm, pro které je dějepis sprostým slovem): Vezměme si Papuu-Novou Guineu.
Ta je o pohlavek větší, i když lidí tam žije méně, zato jejich HDP byl v roce 2014 celých 2869 dolarů (oproti našim 35 440 dolarům v roce 2018), což je krásné 153. místo na světě. O kriminalitě tetka Wiki říká, že je tam značná, ale nějaký kvantifikátor uveden není. Bohužel o nezaměstnanosti cudně mlčí, maximálně zmiňuje negramotnost více jak 1/3 obyvatelstva, ale i z uvedeného je zřejmé, jak pronikavě lépe na tom Česko díky nejlepšímu premiérovi a jeho zodpovědné vládě momentálně je...

     Teda teď jsem trochu neubrzdil své myšlenky; Česko je na tom lépe také díky Marii Terezii, Franc-Josefu I., tatíčku Masarykovi, soudruhu Hitlerovi (zavedl u nás ježdění vpravo a nedigitální občanské průkazy) či čtyřiceti letům socialismu. K tomu, co tady zavedli tito předchůdci, přišel blyštivý Petřík jako slepý k houslím.

     Jenže svět (a my s ním) je dneska dál než byl za Marie Terezie. Vane jím nový, svěží a progresivní vítr a ten se nejen našemu báječnému premiérovi, ale rovněž jeho progresivní vládě daří skvěle zachycovat do plachet. Ať již jde o Die Energie Ende, pardon, Energiewende (u nás víc známá jako Grýndýl, o kterém se teprve chystám napsat), nebo 4. průmyslovou revoluci, která přinese Velký Reset, jak nám slibuje Velký Šváb. Nebo o ztrátu suverenity v rámci EU, se kterou stejně Češi neumí vůbec pracovat - no k čemu by nám byla dobrá?

     Náš pan premiér prostě vidí, kam směřuje svět a nechce, aby český národ zůstal před branou a musel tlouci, aby byl vpuštěn. To heslo Nebudete nic vlastnit a budete šťastni, které blyštivý Péťa hodlá naplnit, není prázdná fráze. Jenže se tomu musí vyjít vstříc. Inflací a vysokými cenami se krásně zbavíme mamonu, moudrými kroky vlády pak toho zbytku (nemovitostí, průmyslu či půdy), co by nás mohl činit zodpovědnými a tudiž nešťastnými...
Já například mám jasno. Chci i se svými dětmi žít v Nirváně a tomu jsem připraven i něco obětovat (například tyto řádky píši při 16,5°C ve dvou svetrech).

     Jenže cítím, že je to pořád málo. Důvěryhodnost našeho nejlepšího premiéra i naší vlády setrvale klesá. Češi odmítají chystaný ráj to na pohled jakož i uhlíkovou záchranu světa prostřednictvím Evropy, o které se náš pan premiér spolu s vládou tak vytrvale snaží.... 

     A  zde chvátám se svou radou: Chce to být víc autentický, Péťo. Co to máš za poradce, když neví tak elementární věc? Kdo chce zapalovat, musí sám hořet! Abychom si rozuměli, nechci po tobě, abys škrtal zápalkama. Stačí, když se přestěhuješ do nějakého holobytu na periferii Prahy. Do práce jezdi šmirglem (vy v Práglu vlastně říkáte elektrikou) nebo rovnou na kole. Můžeš tak využívat ty cyklostupátka, která Praze závidí zbytek republiky. Vyžít můžeš z průměrného důchodu (ceny v poslanecké kantýně ti krásně umožní, aby zbylo i na Nutellu) a to by v tom byl čert, aby tě nezačal následovat národ ve velkém. Našlápnuto máš skvěle, teď  zbývá jen vydržet, ta vidina přicházejícího ráje (a zachráněného světa) za to stojí.
 

Autor: Karel Babica | pondělí 11.12.2023 13:00 | karma článku: 41,58 | přečteno: 1794x
  • Další články autora

Karel Babica

Jsem zahradní plot a kuchyňský mixer současně

Nebo také zahradní mixer a kuchyňský plot. Navíc nebinární a samozřejmě současně. Ono to vlastně záleží hlavně na tom, jak se právě vyspím...

23.4.2024 v 0:07 | Karma: 12,34 | Přečteno: 157x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Českého premiéra inspiroval Jára Cimrman

Konkrétně jeho slavná frustrační kompozice. Premiér včera ve svém projevu pracoval s prvkem očekávání a naděje. Kdy přijde na řadu prvek zklamání? A propaganda -nahrazující zpravodajství- již nectí polední přestávky ba ani svátky.

27.12.2023 v 20:45 | Karma: 33,68 | Přečteno: 850x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Blog vánoční

Chci alespoň o Vánocích přestat tepat do nešvarů, se kterými se střetávám a napsat oddychový blog, ve kterém bych se vám více otevřel. Rovněž zde mám slib či dluh vůči jednomu zdejšímu blogeru a kdy jindy se mají sliby plnit...

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84 | Přečteno: 396x | Diskuse| Ostatní

Karel Babica

Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Tuto okřídlenou filmovou hlášku z nadpisu bude dnes asi záhodno přeformulovat na: Kde udělali soudruzi z Německa chybu? Ale jinak na její závažnosti čas zdá se nikterak neubral.

22.10.2023 v 16:30 | Karma: 29,10 | Přečteno: 831x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Famózní úspěch lékařského teamu

aneb kterak vrtěti psem po česku. Jediný, komu něco neštymuje, je Miroslav Macek? Existuje v Česku ještě vůbec žurnalistika nebo v našem pojetí demokracie zbyly jen prorežimní plátky?

31.8.2023 v 7:00 | Karma: 27,96 | Přečteno: 739x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Čínská armáda se vrátila k Tchaj-wanu. Dvanáct letadel přeletělo dělící linii

27. dubna 2024  11:11

Tchaj-wan v sobotu zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1254x
Jsem obyčejný chlap. Milovník zvířat i dobrého jídla. Občas zůstávám v údivu nad tím, co přináší život, občas mne náš svět vytáčí. Tak bych se rád podělil.

Seznam rubrik