Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Bože,to je ale hrozná snůžka polopravd,neumělých dedukcí.nepochopení historie a překrucování faktů...

0 0
možnosti
PB

.....šak nejznámější arabské přísloví praví : "Nikdy nevěř Arabovi!",- tím je řečeno vše!

0 0
možnosti
MK

Pro čtenáře, který toho o islámu moc neví, je to dobrá zkratka, jak vzbudit zájem o islámskou historii a nejít odůvodnění dnešního stavu.

Jsou tam však některé nepřesnosti a pár je dost zásadních. Do Jathribu (později Mediny) pozvali Mohameda Arabové, kteří byli námezdnou silou židům a byli s nimi ve sporu. V Mohamedovi viděli spojence a pomocníka; židé neměli žádný důvod si zvát někoho, kdo hlásá jiné náboženství a navíc v tehdejším byznysu nic neznamená.

Dovolím si nadsázku, že Mohamed se svým islámem je z nepochopitelných důvodů dílem židů! Tři bohaté a vyzbrojené židovské kmeny se nechali vystrnadit z Mediny; ten třetí to odnesl na hrdle. V tehdejším postavení byl Mohamed naprostá nula; jen měl "řeči".

Po druhé měli Mohameda na kolenou sami Kurajšovci z Mekky v bitvě u Uhudu. Domnívaje se, že byl Mohamed poražen, nepronásledovali zbytky muslimských bojovníků na útěku. A údajně zraněný Mohamed byl s nimi.

1 0
možnosti
KB

Děkuji za doplnění, jsou tam věci, které mi tam nesedí, ale autorem je ta dáma, proto jsem to nechal tak, jak to bylo vyřčeno. A myslím, že v celkovém vyznění více převažují pozitiva.

1 0
možnosti
Foto

Islám neskončil roku 1924 a stále trval a trvá. Nevím, jak jste na takovou ptákovinu přišla. Muslim je vyznavač islámu. RvRvRv

3 1
možnosti
KB

Dal jsem vám palec za postřeh. Islám skutečně neskončil a je tady s námi stále. Nicméně se jedná o překlad, který kdyby jste si pustil, možná byste z úst paní Gabriel slyšel v čase 9:30 (a v titulcích četl) Islám skončil v r.1924 (jako?) kalifát. Je to možná neobratně vyjádřeno, nebo přeloženo, že skončil islámský kalifát jakožto bezmála 1400 let trvající útvar. Pak by to logiku a smysl mělo.

8 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1254x
Jsem obyčejný chlap. Milovník zvířat i dobrého jídla. Občas zůstávám v údivu nad tím, co přináší život, občas mne náš svět vytáčí. Tak bych se rád podělil.

Seznam rubrik