Karel Babica

Dnes jen krátce

17. 04. 2016 14:00:00
Ač nepatřím ani mezi umírněné křesťany a mělo by mi tudíž být volné, co provozuje tento pán, nedá mi to a několika málo slovy se pokusím vyjádřit k tomu své stanovisko:

Františku,
my nejsme odpovědni za jejich osudy. To jsou jen oni sami. My nejsme povinni jim cokoliv dávat. Ten kdo chce a cítí, že by to měl udělat, ať to klidně udělá, ale ať totéž nevyžaduje po ostatních. A hlavně ať nese zodpovědnost za svoje rozhodnutí. Když vědomě pustím do bytu vraha a ten pozabíjí pár členů mé rodiny, jsem spoluzodpovědný. Právě tak jako v případě, že bych choval jedovaté hady a nechal si je utéct z terária.

Víš Franto, nikdo se nestane lepším člověkem jen na základě toho, že začne „pomáhat potřebným“. Každá pomoc je nejen zavazující, ale také může osobnostně poškodit ty, kterým se pomáhá přespříliš. Migranti jen vycítili možnost bezpracně si žít na náš úkor. Nikdo z těch lidí co jsou teď na Lesbosu, nebyl v Turecku ve smrtelném nebezpečí a nemusel se plavit do Řecka. Jen (pochopitelně) touží po „lepším životě“ a budou "frustrováni", pokud se jim ho nedostane.

Ti lidé jsou (zřejmě v důsledku učení, jež jim bylo doma vštípeno) vnitřně zlí, ba až nenávistní takže místo lásky šíří zkázu. Zkázu i těm, jež jim pomáhají. (Což je na druhou stranu správné, protože tou pomocí jim je bráněno v jejich vnitřním vývoji.)

Takže já nechci pomáhat zdravým lidem jen proto, že oni chtějí získat bezpracně kompletní zaopatření. Křesťanská láska není o sebeobětování za každou cenu, je hlavně o výchově.
Také jen pomůžeme svým vlastním dětem postavit se na nohy (výchovou) a v dospělosti už je nekrmíme lžičkou jako mimina a necháváme je žít vlastní životy.
Můžeme pomoci trpícímu, bezmocnému, tomu, kdo se nedokáže postarat sám o sebe. Ale proč bychom se takto měli starat o cizí dospělé lidi, jejich děti, jejich rodiče, jejich sourozence ... ???

Oni nějak žili a žijí, vyrostli, mají děti, vnuky - očividně jim ten jejich způsob života fungoval. Když si něco pokazili, tak si to mají spravit a ne věšet se na krk někomu, koho navíc nenávidí a pohrdají jím.
A kdo dopustí, aby se mu takovíhle na krk pověsili, ten si zaslouží opovržení. Nemá úctu k sobě ani odpovědnost ke své rodině a zemi.

Měl by sis, Fanoši, dobře přečíst celou soap operu z českých luhů a hájů, aby pak tvé sídlo nebylo označeno za přemalovaný kravín nebo aby soudruh papež nebyl zadržen z organizování a umožnění nedovoleného překročení státních hranic nelegálům (seznam odkazů není úplný pro velký rozsah):
- uprchlíci z Brna přemýšlí o návratu
- uprchlíci odjíždí do Německa
- Česko přijme vrácené Íráčany
- u hranic chytili skupinu Íráčanů

Autor: Karel Babica | karma: 37.67 | přečteno: 1427 ×
Poslední články autora