Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Famózní úspěch lékařského teamu

aneb kterak vrtěti psem po česku. Jediný, komu něco neštymuje, je Miroslav Macek? Existuje v Česku ještě vůbec žurnalistika nebo v našem pojetí demokracie zbyly jen prorežimní plátky?

Stal se onehdá v Plasích takový zlý, zlý a ošklivý ... nepěkná věc. Nějaký extrémista, putinovským Ruskem, stranou SPD a spolkem PRO dozajista ovlivněný a rasistický Čecháček si cíleně vybral dvě nevinné, bezbranné oběti z řad našich národních hostů a vybil si na nich svou frustraci. Připomeňme si, k čemu přesně došlo, ze zlomku všech článků v mainstreamových médií věnujících se danému případu:
- Jste z Ukrajiny? zeptal se řidič žen. Pak je zbil [1]
Řidič zbil dvě ženy, protože byly z Ukrajiny. Je to hnus, reagují politici [2]
Útok na dvě Ukrajinky. Politici odsuzují hnus. Proslýchá se, že by pachatel mohl být Rom [3]
Mezinárodní ostuda: Případu zmlácených Ukrajinek v Česku si všimli i v jejich rodné zemi [4]
Brutální napadení Ukrajinek na Plzeňsku: Jedna skončila v bezvědomí, útočit měl řidič auta [5]
jo a ještě agitka: 
Zdechovský: Napadení dvou Ukrajinek. Práce Okamury a Rajchla. Bravo, pánové [6]

Šly jsme s dětmi na kolotoče. Pak jsme si sedly na obrubník a klábosily. Zastavila u nás Octávie a řidič se zeptal, jestli jsme z Ukrajiny. Když jsme souhlasně pokývaly hlavou, poodjel ale vzápětí se vrátil. Nejprve začal sprostě nadávat...
Pak ale na obě cizinky, které u sebe měly děti ve věku jedenácti a dvou let, brutálně zaútočil. Ta starší odnesla útok jen podlitinami, ta mladší, 34letá Lilija podle lékařské zprávy utrpěla otevřenou zlomeninu čelisti, zlomeninu lícní kosti a frakturu nosních kůstek. Starší Tetiana téhož dne předala policejní hlídce fotografii vozidla včetně poznávací značky a zároveň jim útočníka podrobně popsala.

Toto všechno se mělo stát v neděli 13. srpna. Policie tedy mohla neprodleně konat, přesto se již 23. srpna (pouhých deset dnů po incidentu) spustila lavina článků napříč mainstreamem a za další dva dny na to (v pátek 25.srpna) je okresním soudem Plzeň-sever muž poslán neprodleně do vazby "aby neovlivňoval svědky".
Osmačtyřicetiletý muž, který napadl Ukrajinky, skončil ve vazbě [7]
Policie obvinila muže, který měl napadnout na Plzeňsku Ukrajinky. Žádá pro něj vazbu [8]

Nikdo se nepozastavil nad tím, že všechny články sice s prodlením, zato jednostranně přistupovaly k události na základě popisu od obětí brutálního útoku. Ani policii, lékaře nebo druhou stranu incidentu nebylo třeba kontaktovat. Jediný, komu se na celé věci něco nepozdávalo, byl Miroslav Macek, který 24.8. zveřejnil svou glosu: 
Podivnosti okolo zmlácených Ukrajinek [9].

Ten ovšem nešel ve svém odhalení tak daleko jako já. Já totiž přišel na to, proč to trvalo celých deset dnů. Jednoduše proto, abychom se mohli stát svědky nového lurdského zázraku, tentokrát ovšem z Plzně. Můj kamarád si na jaře zlomil nožku v kotníku. Plných osm týdnů se poctivě belhal o berlích a teprve poté mu vyndali z nohy šrouby. Teď dochází na rehabilitace. Zde ukrajinská soudružka s otevřenou zlomeninou čelisti, lícní kosti a nosních kůstek vypadá po pouhých deseti dnech jen jako poštípaná od vos. Jak se sami můžete přesvědčit na fotografii zde [2] nebo videu zde [5] (hned pod titulkem). Myslím, že lékařský team si za takovou práci právem zaslouží samostatný oslavný článek.

Zkusme si ale zasadit tuto kauzu do těch správných reálií: 10.srpna došlo v Plzni-Lobzích k brutálnímu znásilnění, okradení a pokusu o vraždu patnáctileté dívky Ukrajincem. Informace o tom proběhly tiskem o den, dva později. Aby toho nebylo málo, v sobotu 12.srpna došlo k brutálnímu sexuálnímu napadení v Hostivaři. Tentokrát pro změnu šetnáctiletým Ukrajincem. Když k tomu připočteme propuštění zadrženého Ukrajince, který v Brně zabil Roma, dalo by se konstatovat, že to řádně zahýbe veřejným míněním v české kotlince. 

Zajímá vás, jak se k věci postaví nejlepší vláda všech dob, vláda Pyjotra Fialoviče? Nasvítí Petřínskou rozhlednu národními barvami Ukrajiny? Vyvěsí další plakát s mrtvolou v pytli na budovu ministerstva? Nebo snad tvítem Je suis Lobzy (či Hostivař) na sociálních sítích? Tak to hádáte špatně! 

Jde na to vzbuzováním pocitu kolektivní (české) viny mezi ovcemi poslušně spásajícími nahnilou mainstreamovou siláž a zastrašováním zbylých reptalů ukázkou exemplárního zatočení s tím odporným pachatelem (pachateli). Deklamace politiků v tendenčních článcích jsou již jen třešničkou na tom úchvatném ukrajinském dortíku protkaném výkřiky o ruské propagandě, boji proti dezinformacím, o surovém napadání žen (kdypak se takto rozohnil politik v případě, že šlo o projev násilí/znásilnění ze strany ukrajinských či jakýchkoliv jiných hostů?) jako o absolutním hnusu...

Ne! To raději informovat o mezinárodní ostudě odporných Čecháčků, když se o incidentu dozvěděli v rodné zemi žen (opět mne svrbí jazyk klávesy, abych se nezeptal, zda tam recipročně informují i o nevhodném chování svých příslušníků tady u nás). 

Možná by mi to celé nestálo za blog, kdyby se (přece jen) nezablýskalo na lepší časy. CNN PrimaNews po dalším týdnu přichází s verzí protistrany (ale také dalšího svědka):
Ukrajinky byly opilé a dělaly problémy, tvrdí rodina obviněného. Zbité ženy to popisují jinak [10]
Podle ní obě Ukrajinky byly opilé jak zákon káže, dělaly problémy a měly ten den povícero konfliktů i s dalšími provozovateli atrakcí. Tím nechci pachatele omlouvat, jen si dovolím tvrdit, že událost velmi pravděpodobně neproběhla podle scénáře z pera obětí. Asi to napadení mělo jiné (než jimi uváděné) motivy a kdo ví, zda nebylo "odpovědí" i na jiné nežli jen verbální projevy aktérek. Ve prospěch pachatelovy verze mluví i svědectví zdravotní záchranné služby, která CNN potvrdila, že odvážená žena byla pod vlivem alkoholu.

Nu, nechme se překvapit, zda celé vyšetřování a soud proběhne nezaujatě a spravedlivě, nebo se staneme svědky novodobých politických procesů. Nakročeno k tomu tato vláda má.

Vloženo 31.8. v 7:55
Pro tu dívčinu z Lobzů se podařilo Vidlákem z Kydů založit dobrovolnou sbírku pod názvem Naděje pro Sáru.

Autor: Karel Babica | čtvrtek 31.8.2023 7:00 | karma článku: 27,96 | přečteno: 739x
  • Další články autora

Karel Babica

Jsem zahradní plot a kuchyňský mixer současně

Nebo také zahradní mixer a kuchyňský plot. Navíc nebinární a samozřejmě současně. Ono to vlastně záleží hlavně na tom, jak se právě vyspím...

23.4.2024 v 0:07 | Karma: 12,34 | Přečteno: 157x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Českého premiéra inspiroval Jára Cimrman

Konkrétně jeho slavná frustrační kompozice. Premiér včera ve svém projevu pracoval s prvkem očekávání a naděje. Kdy přijde na řadu prvek zklamání? A propaganda -nahrazující zpravodajství- již nectí polední přestávky ba ani svátky.

27.12.2023 v 20:45 | Karma: 33,68 | Přečteno: 850x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Blog vánoční

Chci alespoň o Vánocích přestat tepat do nešvarů, se kterými se střetávám a napsat oddychový blog, ve kterém bych se vám více otevřel. Rovněž zde mám slib či dluh vůči jednomu zdejšímu blogeru a kdy jindy se mají sliby plnit...

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84 | Přečteno: 396x | Diskuse| Ostatní

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

Tak náš nejskvělejší premiér, sluníčko naše jasné, prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. přestal s vysíláním signálů a rovnou se ostře a úderně rozepsal na adresu českého póvlu.

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,58 | Přečteno: 1794x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Tuto okřídlenou filmovou hlášku z nadpisu bude dnes asi záhodno přeformulovat na: Kde udělali soudruzi z Německa chybu? Ale jinak na její závažnosti čas zdá se nikterak neubral.

22.10.2023 v 16:30 | Karma: 29,10 | Přečteno: 831x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1254x
Jsem obyčejný chlap. Milovník zvířat i dobrého jídla. Občas zůstávám v údivu nad tím, co přináší život, občas mne náš svět vytáčí. Tak bych se rád podělil.

Seznam rubrik